typisk tisdag

Just nu är det lite mycket, därav blogg-bristen. Mitt jobb till att börja med, lite för bra för att vara sant, och nu verkar det ha skitit sig, hon jag vickade för (som enligt min chef skulle vara långtidssjukskriven) dök upp nu lagom till min andra jobbvecka. Typiskt öken. Har jagat min chef för frågor och svar i två dagar, inget svar där inte. Typiskt öken. Sen är det så att Marcus och jag inte fått överta kontraktet på våran lägenhet och alltså måste flytta till sommaren. Det innebär magasinera allt skit till i september och hoppas på en soft boplats. Men soft boplats verkar omöjligt.

puh. Allt känns bara lite sådär motsträvigt.

plus att vi måste till MAXI. Jäkla öken.

jackpot.

bränn alla former av vikthets! DET FINNS NOUGAT PÅ TUB!

Jävlar vad här ska svullas! OCH det är inte sån äcklig blaskig nougat, nej, den är krämig och har en fyllig smak med en rund efter ton. Ljuvligt.

Hotellrum

Sitter på hotellrummet, blickar ut över fjorden. På andra sidan lyser tusen lampor som speglar sig i vattnet. Den stilla nattluften har lagt sig över staden och hade det inte varit kallt så hade det kännts nästan exotiskt. Men det är kallt. Riktigt kallt, snön ligger tung på de annars inbjudande bryggorna och promenaden längs vattnet är nu mer lik pistarna i åre än en glassig riviera. Välkommen till Tønsberg. Välkommen tillbaka till vintern.

Jag lämnade Kalmar Fredag den 13:e, 05.00 stog det på biljetten och även om SJ sin vana trogen var tunget att krångla så rullade jag ut från stationen inte mycket därefter. Tårarna brände i ögonen efter ett långt och sorgligt hejdå till världens bästa. Dryga veckan ifrån varandra kanske inte låter som så länge, men det är ju mer än så, det är varannan vecka fram till mitten av maj och då är det hejdå till i September. Vet inte om det finns så många tårar som jag tror jag kommer behöva vid det hejdået.

Men nu är jag här, Tønsberg, Norge. De som undrar vart det ligger kan använda google, lite fantasi får man ha. Mitt andra pass själv börjar om 35 minuter och det börjar bli dags att byta om och plocka i ordning allt.

Jag vandrade runt på FaceBook lite innan och är förvånad över hur många från mitt gamla högstadie som fortfarande umgås aktivt och bor med varandra, renoverar hus de nyligen köpt och klämmer fram barn. Det kanske är jag som är konstig, men hus och barn är ju ett tiotal år in i framtiden känns det som, hus och lån kanse inte riktigt så långt bort, men nära är det ju fasen inte. Jag är mest nöjd att jag har en inkomst för tillfället, plander för sommaren och någon att sakna medan jag är där.

Nu är det dags för jobb. Känner att det kommer bli jobbigt att vara vaken i natt, hade gjort mycket för att få lägga mig och sova. Menmen, bara några nätter kvar, sen är det fritt.

Pusspuss!

Vad händer??

Jo, i dag när jag satt på MSN och funderade på vart mitt liv är på väg, så får jag ett msn-meddelande från Frida. "tja, du vill inte ha jobb?" "eh, jo det kan jag väl ta om du har ett över" svarade jag. Och nu, tre timmar senare, sitter jag med ett jobb på ett hotell i Tønsberg. Åker på fredag, jobbar jämna veckor, däremellan är jag i kalmar som vanligt.

puh, nu ska jag nog andas lite.

-----------
Det var i typ torsdags, nu är det Lördag och jag sitter i en ENORM soffa hos frida och spanar in en karta över stan.

Staden jag är i Heter Tønsberg och den är från medeltiden, gatorna är "bevarade" sedan dess och som ni kanske ser (om än lite dåligt)  att det är ett jävla virrvarr med gator och gränder. De som känner mig vet att det kan bli kul när jag ska försöka hitta... Men det blir nog bra.

Att ta tag i i dag är prio ett bostad, Fridas soffa är najs, men en jättebra permanent lösning. Ska träffa Isabelle på hotellet snart, ska kolla med henne vad hon tror. Annars, ett tält i parken? (det är f.ö. typ en meter snö) En igloo hade nig funkat bättre. Aja, ska mumsa i mig mitt frukost-päron och försöka tvinga Armand (fridas beau) att visa mig vart jag ska.


//emilia

Omstart.

påbörjar detta städninga projekt, jag vet inte om det är moviationen det är fel på men jag tycks inte kunna bestämma mig och sedan genomföra, nu är det ju ett ganska långsiktigt projekt, men ändå. Har till Juni på mig. Håll tummarna! Om jag får vara frisk och så så ska jag klara minst tre om inte fyra dagar i veckan. Jag gillar det ju. :) i kväll är det tio i sju som gäller. Puhpuh.


Nu; städatvätta.

ojojoj

puh, saftig ångest, magsår(?) och kräk-känsla... hurraa!!!

RSS 2.0