Ny lya, nytt liv.

SÅ!  nu ska bloggen komma igång igen, efter en hårddisk-krash, en flytt och ett tag utan internet är livet tillbaka till normalt.
jag sna snart till kåren och BGa en sittning. och lacka ett podium. sen ska jag hem. men nu ska jag snart duscha, skölja av mig bakfyllan, älsklingen fyllde år i går och det slutade på sjösjukan. eeehhh

pusspuss!

Tillbaka!

Det har blivit lite av en ofrivillig bloggpaus då min älskade dator har krashat sin hårddisk. :( dumt och dyrt
 men till  det vessäntliga. 

Jag fick i dag en förfrågan på Facebook " heeeej emilia,gå med i gruppen `tjejer-vi duger som vi  är´ vadå duger? vi är ju helt jävla fantastiska? och om vi bara"duger" vad är det i jämförelse med? killar eller?

helt galet.


i dag  kommer att gå i städningens tecken, först ut är Germundsgatan, rummet är ett bombnedslag. skoja inte. Sen är projektet att hitta flyttkartonger prio ett. IKEA??

Nej nu ska jag ta på mig min städuniform och gå och boka tvättstugan XD


Måndag, igen!

Det är konstigt hur veckorna snurrar på så fort ibland. Det är nästan lika konstigt som att det finns få gånger jag blir så handlingsförlamad som när jag har en miljon gejer att göra.

SUCK.


nu; ta tag i livet.

Söndagsöppet

Lata söndagar är magiskt underbara! I dag har varit en relativt soft söndag, har tvättat, städat en del och sånt annat husligt. Är på g att packa ihop  min sommar vet inte hur jag ska få plats med allt bara. Plus att allting verkar ha vandrat ut i tomma intet... har kanske tre pat udda stumpor, hur nu det gått till.

Annars så har jag införskaffat musik från Juno (en sjuukt bra film) måste hylla Kimya Dawson  till skyarna, sjukt bra musik, härligt hum-drum-singer-somgwriter trallalaaa. löv it.

I dag var det även dags för Allan-hästen att åka till sitt nya hem, hoppas innerligt att det är ett bra hem, han är kanske världens mysigaste hästis och förtjänar det bra. :) jag har fortfarande lite separationsångest.


Nu; packa. I morgon; Kerstins sommarstuga. Tisdag; Nordicsummer festival.

P&K

En öde ö

Vad och eller vem skulle du ta med dig till en öde ö?

Till en öde ö skulle jag ta med mig tre personer som jag vet skulle göra vistelsen där säkrare och underbar, Sanne, min själsfrände och bästa vän, min lillasyster Anna, mest världens sjukt roligaste unge och naturligtvis min Marcus, all beskrivning är överflödig, han är bara the shit helt enkelt.

Ibland är det viktigt att påminna sig själv om vem och varför man har i sitt liv. Jag hade en underbar konversation med Marie i dag, hon är alltid underbar att prata med och förstår mitt behov av ett paralellt universum plus att hon står ut med min sarkasm. Jag saknade att prata med Jenny, det är alltid härligt att prata med någon som förstår en på ett sånt sätt som det känns som om hon gör. Någon som också fattas mig är lilla Johanna, en bättre lyssnare och en trognare vän kan man inte hitta. Även andra ljuspunkter saknas denna sommar, Otto som alltid kan få något tråkigt att verka roligt, Kiwi som saknar tabuämnen och alla de där andra goingar som förgyller mitt liv i Kalmar.

Ibland är det även viktigt, tror jag, att sålla bland gamla bekantskaper. Jag träffade lite gamla kompisar i veckan och slogs av hur skönt det var att ses och hur jag egentligen inte berörs av att vi inte har någon kontakt annars, det behövs liksom inte, vi vet vart vi har varandra ändå. Sen finns det gamla vänner som man inte hörs av med, som du egentligen bara grattar för att du borde och för att det syns på Facebook att de fyller år. Det är gamla vänner vars föräldrar du plikttroget hälsar på inne på ICA för att du varit hemma hos dem otaliga gånger innan den nu ex-vännen blev en just ex-vän. I dag har jag raderat en sån ex-vän. Hon finns inte i min telefonbok och jag jobbar på att glömma henne. Hon tillför ingenting till mitt liv och har inte gjort på många herrans år.

Se det inte som bitterhet, se det som en nödvändig storstädning. Att våga släppa gammalt förflutet gör det kanske lättare att hitta ro i det som är nu?

Nu är det slut på det djupa. Istället är det läggdags, i morgon väntar en söndag. I morgon ska jag göra saker, men nu ska jag somna lyssnandes till regnet utanför mitt öppna fönster och tänka på hur underbar hösten kommer bli!

P&K
//emilia

Dagens garv

Ica Kvantum, Katrineholm

Ett äldre par ~75 står i kassan. Mannen ska betala medan kvinnan står längst ned vid bandet och packar. Kassörskan ~20 ser att någon tidigare kund har glömt en gurka där kvinnan står och packar, så hon tittar på mannen och frågar för säkerhets skull.
Kassörskan: Ursäkta är det er gurka? (Pekar på gurkan)
Mannen: Nej, det är min fru.


 

ibland hittar jag så sjuuukt roliga saker som jag skrattar åt sjuuuukt länge. en hyllning till kanske världens bästa sajt


Å sen blev det fredag!

I dag, för den som undrar, är det fredag. Jag har slagit runnt i min gamla stad Uppsala. Onsdagen var. eh.. kaotisk. Men sjuukt kul på sitt sätt. Torsdagen var seg till en början men artade sig vid stängningsdags då var det salsa och cykla ner på stan för att inse att varken sanne eller jag egentligen orkade gå ut, så vi cyklade hem igen. :)

I morgon om söndag är det fälttävlan som gäller, i enköping om jag inte missminner mig, får se vad jag känner för när det börjar dra ihop sig.

i övrigt så börjar det bli dags att packa, åker som bekant tisdag morgon till el Stockholmo för lite lek och stoj, sen bär det av till mitt hjärtas gro-plats; Kalmar. Planerar redan flytten, ska börja med att röja ur nya stället, sortera gamla, slänga MASSOR av mina grejer jag inte vill/behöver/förjänar ha. Goddammit vad jag längtar. Sen är det väl IKEA och sånt. men det löser sig. jag måste skriva ett brev. jag vet inte hur jag ska formulera mig. typiskt jobbigt.

Now; feeding time.

RSS 2.0