tidsoptimism

Är det inte konstig hur lätt det är att inbilla sig att man KAN vara sjukt effektiv på morgonen m man bara vill. När man liggar kvar i sängen och tänker att joo jag KAN klä på mig och duscha på fem minuter. smink och frukot tar max tio.

men nej. klocka är 08.02 och jag tackar gudarna för akademisk kvart!

En pakt

Lisa och jag har en pakt

Oärligt och smutsigt snodd från http://images.amazon.com/images/G/01/books/a-plus/My_Secret_077_web.jpg
tackartackar.

Julstök

Yo bloggen!

I dag har vart en ganska bra dag, med tanke på omständigheterna. Vaknade till liv först vid tolv (ironiskt nog typ två och en halv timme efter att jag tagit mig ur sängen :S ) Krubbade sushi med fia och fick lite ordning på kemin och dess joner och konstiga föreningar och annat meck. Sen var det hemgång. Fick göra om och göra rätt när jag insåg att min mössa lämnat min ficka någonstans mellan cykeln-föreläsningen-cykeln. Hittade den dock :D

Kom hem, kom på att hyresvärden plockat sina möbler ur vår andrahandslägenhet, ångest. Mamma, i jul vill jag ha besök av Simon och Thomas, tv3s spexigaste inredare! Och en iPod. Tillbaka till verkligheten. Jag insåg att jag kan ju faktiskt vara lite min egen Simon och Thomas varpå jag sprintade iväg till Indiska, Lagerhaus och Åhlens. Hurra för juleljus, röda dukar och fat i guld. Bohoo för tomma konton och dagen innan csn.

Väl hemma och inredd (flyttade en lampa, packade upp ljusen och sånt meck) satte jag mig med Erik i klassen för att knöka in lite matematik C inför den stundande tentamen. Ångest igen. Ljusen brann så fint så fint.

TILLS

De av okända krafter började smälta varandra!
EH!? min rödlackade nagel visar på misstänkt mycket stearin på fel ställe.
Fatet är det guldiga, det som ser ut som smält chokladglass är mina ljus. OH! notera min jul-löpare i bakgrunden, sjukt peppigt julröd med små guldiga stjärnor på!

Aja, veken är iallafall kvar i ljusen, tallriken är hel. Allt är frid och fröjd.



Juste! spontan-inhandlade en liten buddah som är designad att hålla i rökelsepinnar (även det köptes) dock fick den reccensionen "det luktar baja-maja" av en inte lika fullt nöjd pojkvän. Jag eldade rökelse ändå. (läser han detta blir jag nog utan julklppar...)

Dagens visdom är att inredning är sjukt bra/roligt/motiverande (mest motiverande att göra annat än det som vore bra om det blev gjort...) plus att det helt klart är en stämningshöjare!


Världsmästar-långt inlägg!


puss och godnatt!

En liten PS.
För de blogg-läsare som söker bloggar med djup eller mening eller sånt tjafs ------>otto

Nu; läggdags!

Ångest

Det är väl konstigt hur en del saker inflikterar ångest på de mest fantasifulla vägar? En obehaglig räkning påminner som dumma beslut, ett sms väcker obehag som känns ända ner i tårna eller så som ljudet av din vackarklocka kan få dig att vilja hoppa framför närmsta tåg.

I dag har samtliga tre saker trillat ned i mitt liv, det är med sjukt obehag jag pröjsar räkningen på 300 pix, inser att jag kostat ett projekt x antal hundra kronor och tar konsekvenserna av att jag valde det mindre drastiska alternativet att ligga kvar i sängen i morse när klockan ringde och tyckte att det var dags för fysik (jag är INTE en bra gå-upp-på-morgonen-människa).

Efter att ha hämtat ett lass möbler (en soffa, ett bord, fyra stolar, en lampa och en näve gardiner) ser lägenheten ut som en flyttzon, av någon anledning kommer allt stök och hälsar på samtidigt! Inte välkommet, och jag har sjukt svårt att plugga när det inte är snyggt och rent runt mig. Detta betyder att jag, innan jag sätter mig med kemi, matte och fysik, måste städa och flytta möbler i typ tre timmar :s. Obehag.

I morgon är det kemi mellan 10 och 12, sen blir det nog en tripp till simhallen innan det bär av hem för att möta hyresvärden, hetsplugga och peppa inför pubkvällen. Och växla pengar. Jag ska hålla tummarna för att i morgon har 48 timmar istället för 24.

Nu; de-contamination-station.



OH!
Var ut och nattfotade lite i går!


Kalmarsalen sedd från industrihamnen.


KalmarKonstmuseeum sett från parken tvärs över.

(c) är mitt. handses off.

Hemmafru!

Tjoho!
I dag har jag fasen slagit alla rekord i att vara hemmafru-ig! Jag har bakat lussekatter och lagat kläder! Knådat och sytt. Galet ambitiöst.

Jag har pluggat med, förberett mig inför morgondagens föreläsning och allmänt peppat.

Jag har försökt tatag i karma, bokat in lite möten och stökar runnt. Marcus och jag ska hämta möbler i morgon med! Asnajs!


Wohoow! nu ska jag sova så jag ka göra klart frågorna inför i morgon!


pusspuss!

Vardag

I bland är det svårt att hålla sams. Allting som händer känns som onda handligar och elaka intentioner, även om det inte är så. Det vardagliga gnisslet blir lite mycket ibland och livet behöver en urladdning. Puh.

Marcus och jag ska snart hem till Johan och spela spel och mysa lite. Blir nog kul! Jag var egentligen inställd på kåren och fest. men så blev det inte :( Är sugen på att dansa och vara glad.

Nu ska jag hoppa i lite kläder!

pusspuss!

RSS 2.0