Världen är bra liten

I dag satt jag framför FaceBook, eller okej jag låg kvar i sängen och FaceBookade mej, men ändå. Jag satt och kollade vad mina peers har gjort i jul och hur just deras gran såg ut. Jag snubblade över bilder från Jenny i PIK1:an och tittade på olika mormorar och kusiner när jag PLÖTSLIGT såg ett bekant ansikte! Vem var det in om inte Fredrik "ludde" Lundblad! vem fan är det tänker du nu, men det ska jag berrätta för dej att det är ingen annan än den autistiska killen Martin i min klass i sexans hjälplärare/assistent! Jag tyckte det var konstigt, hur liten är inte världen när Ludde är tillsammans med Jennys syster. Fel människa på fel plats. Ludde var föga mer än ett minne från mej som tolv-åring.

Det händer ändå ganska ofta, att människor vi mött i en kontext helt plötsligt dyker upp i en helt annan. Som min aldeles egna Jenny Lilius (denna jenny i PIK2, inte PIK1, altså inte att förväxla med förstnämnda Jenny) som undervisade på mitt gymnasieprogram i uppsala och sen dök upp i min klass på Högskolan i Kalmar. Jag menar WTF.

Världen är ganska liten ändå.

Nu; outletshopping
Sen; The Golden Compass
Senare; yaay
I morgon; Tåg

P&K

Leopard och cougar

I dag har jag fått nytt OS på min dator YAY! Nu har jag Mac OS 10.5 fest.
har dessutom skruvat i mitt 2g ram. och städat.  så nu går han som på räls.

annars har det varit nedtrappning av julen i dag. Louise o co åkte vid frukost. Har städat undan massa, och läst min bartiomaeus.

i morgon är det mellandagsREA och förhoppningsvis guldkompassen. ÄLSKAR de böckerna. hoppas filmen är bra med.

nu är det läggdags så jag orkar slåss med pensionärerna på stan i morgon!

kram

en annan annandag

I går var det julafton, i dag är det juldagen, helt logiskt.

i går försvann i en dimma av mat och julöl. I dag är en enda sockerkick.


gårdagens höjdpunkt var samtalet med USA familjen. Och jim i chile. LOVE! saknar dom.
 bäst var:
farfar "so, how's your love life?"
me: "on hold..."
ted: asgarv.


jag åker till chile i tre månader i höst. sept-dec. så nu har jag sagt det.

puss

Dopparedagen

I dag är det julafton även känd som dopparedagen.

I min familj blir varje jul förknippad med en viss händelse typ "julen när valparna åt leverpastejen" eller "då när alla var med"  årets jul är "hemul-julen" eller "julen när calle, ulla och hjördis var här den 23e men  sen åkte hem." jag vet ju vilken jag föredrar.

Hur som helst! I år är det hemul-jul alla städar som besatta och vi har läst Vad hände sen med finlandsvensk brytning. Min familj är INTE PK.

Nu ska vi lösa problemet att det inte finns grädde till Janssonen...



Kram!

Nästa hålltid; Karl-Bertil Jonsson Jul, kanske världens bästa film. EVER

"det var banne mej det finaste jag hört sedan jag konfirmerades. Vill du ha ett fikon!?"


En hemuls bekännelser

"Där städade en stor Hemul
(som trodde att det snart var jul)
Han damsög mattorna så nöjd
ty städning var hans största fröjd"

Tove Jansson
Hur gick det sen? 1993



Vad tror du? Är jag en hemul?

Jag tror det är mitt sociobehov som ligger bakom mina hemul-sidor. ("Människor med sociobehov söker ordning och kontroll för att dämpa sin driftsångest. Dessa människor vill framför allt ha lugn och ro, stabilitet och tydlighet.")
Jag gillar ordning, var sak på sin plats, raka rader och pengar på fredag. Jag tycker också om att veta exakt hur någonting förhåller sej t.ex. relationer, på viket sätt, vad och hur mycket är skönt att veta exakt. Jag tror också att det är mina hemuldrag som gör mej nervös och ger mej ångest.

Och visst är det lite kärt att vara en kollrig hemul, men hur praktiskt är det? Jag har problem med min ostrukturerade natur. Hur mer anti-mej själv kan jag bli?



Finns det kanske anti-hemul-piller?!

God Jul!




"Hemulen kom med stora steg
då sprang de allihop sin väg"

Tove Jansson Hur gick det sen? 1993

Lördag.

I dag är det lördag, det är en bra dag. Jag har alltid gillat lördagar, det finns någon sorts obotlig opitmism med dem. Det är inte så där krystat hej-nu-måste-vi-ha-roligt-för-vi-är-lediga som en fredag eftermiddag, men det är inte heller lia depprimerande som en söndag.

Just nu sitter jag i mitt gamla rum, med köket fullt av mostrar och kusiner är det en lugnt plats att avnjuta min kalla Staropramen.

Förvånansvärt lugn, nästan lite mellankolisk. Jag vill mest somna i soffan.


God Jul

Lov-syndromet

Nu ska jag be dej att minnas, minnas tillbaka ett decennium ungefär. Det är sommar, det har nästan hunnit bli Juli. Vattnet har varit bedvänligt i drygt en vecka, kvällarna är sådär ljusa så det är nästan fånigt. De som bott på landet vet att det snart är dags att slå hö, en välbehaglig doft av torrt gräs och något annat, något hemligt leta,r sej in i näsan på dej. Du har änligten användning för cykeln du fick i julklapp och vad är mer frihet än att cykla? Ända tills du cyklar omkull och skrapar upp både händer och knän. Om jag stannar dej här, mitt i ditt tio veckor långa sommarlov och frågar dej var det är för veckodag, vad svarar du då?

Det ultimata lovet är en tidlös massa av lugna och lediga dagar. Begrepp som måndagsångest och akademisk kvart
är långt borta.

Ungefär där är jag i dag. I går kväll försökte jag komma på vad det var för veckodag i dag, jag kom hem på en tisdag, som kändes som en måndag. Var på middag tisdag kväll, det hade kunnat vara torsdag. Vaknade torsdag morgon, trodde det var fredag, gick och la mej, trodde det var onsdag. Vaknade i morse, kollade tidningens hörn, läste Fredag 21 December 2007. Det är idag. Vilken förvirring. Jag vill se det som att jag är lugn och avslappnad, men jag misstänker att det är jag som är obotligt snurrig.

Hur eller hur. Jag börjar sakna mitt Kalmar. Saknar en kram från någon som vill ha en tillbaka. Saknar att ödsla tid på meningslöst arbete. Jag vill kunna promenera med Per runt långviken mitt i natten och kolla på konstiga optiska fenomen. Fast det är ganska skönt att vara hemma med.

I dag är det tre dagar kvar till julafton, det enda snöliknande som finns är tre cm frost (det är sjukt fuktigt i luften). Det är inte mer än 8 minus och jag kan inte hitta ljusslingan till utegranen. Mes-julstämning.

I morgon kommer moster Louise hit, inkl. kusin och man. Då ska vi ta in en gran det brukar föra med sig lite mer julstämning. Hoppas jag.

Snatr ska jag ta en långplomenad med hundarna, sen ska jag plugga. Men först ska vi introducera något nytt i bloggen HEDERSOMNÄMNANDE!

Dagens hedersomnämnande kommer gå till någon speciell som förtjänar att stå i rampljuset antingen för att de gjort något bra eller något ovanligt korkat, eller för att de bara är den.

Dagens hedersomnämnande går till (trumvirvel) Tomas! (bo-bom-kish!)
varför fick ahan det och inte du? Jo, för att Tomas har namnsdag i dag. Grattis.
DANSEN!
namnsdagsbarn----->image7


nu ska jag sluta.

häddå

Hyperlojalitet

Med min gedigna akademiska bakgrund (jaja...) känner jag att det är dags för den första låtsas-akademiska texten. Den handlar om lyx och hyperlojalitet hos konsumenter.

Hyperlojalitet hos konsumenter innebär lite kort att du som kund "binder" dej till ett märke och håller dej fast vid det i vått och torrt, typiska exempel är Apple, Harley Davidson och för oss studenter Euroshopper (eloge till Arvid). I många fall (typ alla utom euroshopper) så tycker jag att hyperlojalitet ofta kan sammanlänkas till lyx och kvalitet. Du är ju inte gärna lojal mot ett märke som inte är bra.

Jag är en lyx-sökare, jag gillar lyx och jag är en typsik hyperlojal konsument. (förutom årsinkomst på typ massor...) Jag gillar inte direkt märken i stil med flashiga tryck och emblem utan mer vetskapen om att produkten jag har i handen är av god klalitet och om jag inte skulle vara nöjd finns det bakom produkten ett seriöst företag som värnar om sina kunder och hur företaget uppfattas. Att jag i min neccesär har Clinique, Kanebo och Dior är inte för att det är märkena i sig utan för att jag gillar kvaliteten. Känslan av en bra produkt som kostar lite mer och är lite bättre ger en lyxigare vardag är värt mer för mej än en dassig. Vad är roligare än en lyxig vardag?

Sen är jag ju inte den som är den, naturbarn som jag är (älskar bergen, har kissat i skogen fler gånger än du och är jävligt bra på att hugga ved) så vet jag att jag klarar mej med vatten och tvål. Grumme grönsåpa slår det mesta och vadå nagelfil du har ju tänder, I know the drill. Men fortfarande. Jag är en prinsessa i skogen. Jag gillar mina troll men de får gärna lukta gott :)

ps. Dagens lyxiga inslag är min nya nagelbandscreme; Lemony Flutter, från underbara Lush

Kram!

Facebook

Ja, det är ett inlägg om Facebook. Jag ska försöka låta bli att ta ställning till hela älska/hata grejen... good luck.

Jag gillar facebook. (där gick hata/älska åt pipsvängen (som förövrigt är världens bästa "svordom...")) Jag gillar tanken bakom kommunikation, jag gillar hur det funkar. Jag är mindre peppad på vilkoren de har, men skit samma. Men mer än själva basfunktionen gillar jag de många "applications"-arna (HEY swinglish!) det kan vara alltifrån tävlingar, virtuella husdjur och lycokakor, till kuddkrig, poker och quizes.

Här kommer vi till problemet. Jag är besatt av quizes. Det kan vara movie quiz, celebrity quiz eller personality quiz, värst är personlighets testen, jag MÅSTE göra dom. gjorde ett nyss, trevligt trevligt den sa såhär;
image5

stämmer ganska bra eller?
Testet gisk ut på att besvara en fråga om livet med en bild; typ "what's freedom?" välj mellan barn, resa, toppen av ett berg yadayadayad... Jag valde berg :) . efter kanske tolv-femton bilder sa facebook att jag var en flexibel, enkel, äventyrlig och fysisk människa. jag är ganksa imponerad. det var ganska huvudet på spiken :)

Nu till tvisten i det hela, hur många sånna test har jag gjort? en miljon typ. Hur många har haft govt fel? Nästan alla. Så nu är frågan om det är värt att tro på resultatet eller om det bara råkade vara tur att det stämde.

men kul var det!

god morgon!

För en gångs skull har jag vaknat innan tolv! Eller, rättare sagt, jag har gått upp före tolv efter att ha sovit på natten och varit vaken på dagen! YAAY antydan till en dygnsrytm!

Nu ska min syster och jag ta bussen och lalla ner på stan!


Puss!

Home; no place like it!

Nu är jag hemma på landet. Tåg hela dagen, lalla runnt i uppsala med två ryggsäckar som vägde massor.
Blev hämtad och väger bar av till glasbanken med Pappa  :D och på kvällen middag med grannarna :) Har saknat mina päron
nu ska jag sova. min stackars syster  pluggar. i morgon ska vi shoppa på stan och vara lika citychica som Ebba.

Nu ska ja sova! Godnat
 

Tåg-vaka

Klockan är 03.51, två timmar innan jag sätter mej på tåget som ska ta mej till Linköping, för att där byta och åka vidare hem till Uppsala.

Vad gör jag uppe då? Jo tanken var att jag inte skulle riskera att missa mitt tåg och gör en "all nighter" och har tåg-vaka med mej själv. Tåg-vaka är lite som Lucia-vaka dvs. du sitter uppe hela natten och väntar på att något ska komma. Helt meningslöst kan tyckas men jag är ju lite smartare än de flesta och tänkte nyttja kvällen till att packa, tvätta och städa. Hur mycket av dessa tre har jag gjort? Svar noll. MISTAKE Jag har iallafall varit förutseende och hämtat ut biljetterna i förväg. :D

Tanken med resan är att fira Jesu födelse (mm för det är DET julen handlad om hos mina föräldrar...) och föräta mej på julmat. Kan väl tänka mej att det klappas endel djur och sånt annat "hedligt".

Nu ska jag försöka få ner mitt liv i en väska och bege mej norrut.



So long!

Premiär

Voilá!

Välkommen till min riktiga blogg. Jag har haft en hemlig blogg ett ganska bra tag. Men nu ska jag släppa in alla i mitt liv! :D

Fest och ballonger!

RSS 2.0